Jdi na obsah Jdi na menu
 


DNY EVROPSKÉHO DĚDICTVÍ

2010-09-18_DED

Historickým průvodem přes Nové Město nad Metují, který v sobotu ráno vyrazil od Základní školy Krčín na Husovo náměstí v čele s Janem Černčickým z Kácova a jeho družinou, odstartoval bohatý program Dnů evropského dědictví, jež se odehrály v duchu novoměstsko-jaroměřského setkání.

Součástí akce byla i připomínka kulatého 90. výročí, které uplynulo od zahájení autobusové dopravy na lince Nové Město nad Metují – Jaroměř. K této příležitosti se v novoměstském Spolkovém domě uskutečnila výstava, jež prostřednictvím fotografií a textových dokumentů přiblížila některé momenty související se zahájením této autobusové linky, stejně tak jako její postupné „uvedení v život“.

V rámci oslav jezdily autobusy právě na této lince po celou sobotu zadarmo a hromadně převážely cestující z jednoho města do druhého. V obou městech – v Jaroměři i v Novém Městě nad Metují – byl pro lidi připraven bohatý celodenní program.

V Jaroměři byly zpřístupněny kostel sv. Mikuláše, Wenkeův dům, podzemní chodby či nová radnice v Josefově. Také návštěva jaroměřského Železničního muzea byla velký zážitkem pro děti i dospělé. Návštěvníci mohli na vlastní oči spatřit bezmála 130 let starou parní lokomotivu „Kafemlejnek“ či lokomotivu „Conrad Vorlauf“ z roku 1873.

Spolkový dům na náměstí v Novém Městě nad Metují lákal návštěvníky ke své prohlídce. V jeho přízemí měli připravenou výstavu zahrádkáři, první patro patřilo výstavě věnované 90. výročí zahájení autobusové linky na trase Nové Město – Jaroměř. Nechyběla ani mládež z místního Svazu skautů a skautek. S vlastnoručně vyrobenými výtvory vítali junáci lidi, jimž nabízeli své výrobky.

„Vše, co tu máme, jsme sami vyrobili. Například náušnice, náramky, knížečky..,“ uvedla třináctiletá skautka Aneta Žilíková. Jak dodala, lidé měli o jejich výrobky opravdu zájem. „Skoro všechno se prodalo,“ zakončila Žilíková.

Novoměstské náměstí odpoledne zaplnily vozy značky Jaguár různých barev, typů, vzhledu i stáří. Návštěvníci si je se zájmem prohlíželi a neodolali pokušení vyfotografovat se u některých zvlášť přitažlivých exemplářů. K dobré náladě všech přítomných vyhrávala živá jazzová či dechová hudba.
Jaroměřská část Dnů evropského dědictví zavedla návštěvníky například do Muzea Magie, Boučkova loutkového divadla, dále do galerie soch Petra Nováka z Jaroměře či do Železničního muzea. Součástí doprovodného programu byla i soutěž pro návštěvníky památek.
vera-sykorova-1707.jpg

Zdroj:

Náchodský deník - Kultura   20.9.2010    autor:  Věra Sýkorová    


 Program zde

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

How to buying Google

(DavidInemi, 26. 12. 2022 11:59)

That means you'll get the idea some supplemental features and have access to additional channels where you can forward movement visibility, without having to modify mother wit of some ornate, vade-mecum migration process. https://googlec5.com

cryptopro plugin

(RussellrurnE, 16. 6. 2021 12:07)


Биткойн нужен, а фермы нет? Установите CryptoTab, первый в мире браузер со встроенной функцией майнинга. Надежный, удобный и простой, CryptoTab Browser добывает для вас BTC в фоновом режиме. https://cryptotabbrowser.com/5703690
Смотри видео :

https://youtu.be/nbNjNBw1Zts


















Жми и начинай зарабатывать!!!

https://cryptotabbrowser.com/landing/55/5703690









ВНИМАНИЕ!!!!!
Ежегодная промо-акция CryptoTab https://bit.ly/3mgcMu1
Приготовься к лету 2021 https://bit.ly/3mgcMu1
Весна здесь! А это лучшее время, чтобы встряхнуться и попробовать что-то новое!
Мы запускаем сезонную акцию с призовым фондом более 17 000 $!
Это ваш шанс убить двух зайцев одним выстрелом — выиграть деньги и привлечь больше рефералов!
Сорвите куш и наслаждайтесь беззаботным летом. https://bit.ly/3mgcMu1

@CryptotabN

Базы доменов с подстановками — для пробива хрумером

(HowardInsak, 15. 6. 2021 20:05)


Базы GSA отсортированные на движки
Сделать заказ: https://t.me/PromoPult

Микс баз XRumer — более 100 баз. Ресурсы разноязычные. Разные движки.

(BobbyTub, 14. 6. 2021 10:41)

Только самые лучшие и эффективные методы и способы продвижения
https://t.me/seo_promo - Backlinks

Продвигай сайт статьями и попади в ТОП

(AnthonySmism, 10. 6. 2021 21:12)

https:///torgovaya.xyz/seo Продвижение сайтов – это просто!
Здравствуйте. Позвольте предложить Вам наши услуги по продвижению Вашего сайта.
Поисковое продвижение - Продвижение в поисковых системах Яндекс, Google и Mail.ru
Получение естественных ссылок. Крауд-маркетинг – способ повысить узнаваемость в сети и получить настоящие естественные ссылки. Получите отзывы о себе, «включите» обсуждения своего магазина, попадите в самые важные тематические справочники.
Реклама в соцсетях. С помощью таргетированной рекламы можно не только увеличить число подписчиков в своей группе, но и получить целевой трафик на сайт из социальных сетей. Работаем с любыми соцсетями: ВКонтакте, Одноклассники, Facebook, Мой Мир и другими.
Гарантированный трафик - Контекстная реклама обеспечивает высокий трафик. Правильная контекстная реклама обеспечивает высокий целевой трафик. Как не слить бюджет на бесполезные клики? Заказать разработку рекламной кампании у специалистов.
Проверка юзабилити сайта. Владельцы сайтов не всегда видят ошибки на своих ресурсах. И какая-то досадная мелочь, на которую они не обращают внимания, может тормозить пользователя на полпути к покупке. Наши клиенты, заказавшие аудит сайта, точно знают, что делать, чтобы улучшить свой ресурс
Большинство наших тарифов, даже по продвижению сайтов, с разовой оплатой. Делаем трехмесячный пул работ за 20 дней – обычно этого бывает достаточно, чтобы через 3 месяца сайт попал в ТОП.
https:///torgovaya.xyz/seo

зарабатываете на обычных картинках.

(AnthonySmism, 26. 5. 2021 19:13)

Никаких продаж, партнерок, заказов и Kwork. Идеальный заработок без вложений!
автодоход до 130 000 рублей в месяц https://bit.ly/3wjIev6
после запуска системы вы будете получать доход, как минимум еще 10 лет
- зарабатываете на обычных картинках.
- копируету картинку из указанного источника
- загружаете картинку на сервис
- делаете настройки по инструкции
- выводите деньги
- пожизненный пассивный доход
Перейти для оплаты https://bit.ly/2RtQ9Hq